1 Mayıs 2015 Cuma
Calamondin Reçeli
Kalamondinler yıkanır, ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri temizlenir. Keskin bir bıçakla ince ince kıyılır. 1 fincan kalamondin için 3 bardak su hesabıyla tencereye alınarak 15 dk. kadar kaynatılır. Bir gece buzdolabında bekletilerek lezzetin yoğunlaşması sağlanır.
1 fincan stok için ½ (veya tercihe göre 1) fincan şeker hesabıyla şekeri ilave edilir ve karıştırarak çözünmesi sağlanır. Kaynamaya başladıktan sonra 30 dk. daha kaynatılarak yoğunlaştırılır. Birkaç damla limon suyu sıkılarak ateşten alınır ve soğutulur. Ilıyınca kavanozlara alınır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder