9 Mayıs 2015 Cumartesi

Kuru kayısılı pasta tarifi

Kuru kayısılı pasta tarifi malzemeler:


  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 100 gr. margarin
  • 4 yemek kaşığı süt
İç malzemesi
  • 2 su bardağı kuru kayısı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kuru kayısılı pasta tarifi hazırlanışı:

  • Yoğurma kabına un dövülmüş fındık margarin süt ve un koyup bir hamur tutun.
  • Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Tencereye ince doğranmış kayısı rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin.
  • Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.
  • Hamurdan 2 eşit beze yapın.
  • Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba koyup hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın.
  • Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun.
  • Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder