17 Mayıs 2015 Pazar

Soslu Meksika Bifteği


250 gr patates
150 gr bonfile
20 gr közlenmiş kırmızıbiber püresi
40 gr dana füme (arzuya göre)
25 gr frenk soğan (taze soğan da olur)
30 gr ekşi krema (Büyük marketlerden temin edilebilir. Yoksa süzme yoğurt krema ile karıştırılarak benzeri bir sos elde edilebilir.)
50 gr mantar sos


Bir gece öncesinden yağsız bonfile; sarımsak biberiye zeytinyağı ve süt ile marine edilir. Et orta ateşte tercihe göre az orta veya çok pişmiş olarak kızartılır. Orijinal tarifinde et ızgarada pişiriliyor. Evde yaparken tava kullanmanızda sakınca yok. Patatesler kızartılır. Çukurca bir servis tabağına alınır. Altına ilk kat olarak kızartılan patatesler közlenmiş biber püresi ve ekşi krema yerleştirilir. Üzerine bonfile et dilimler halinde kesilerek konulur. Ardından dana füme mantar sosu dökülür. İkinci kat için yine aynı işlem tekrarlanır. Üzerine frenk soğan konur ve servis edilir.

Mantar sos tarifi: Tencereye sıvı yağ dökün. Yarım ay şeklinde doğranmış bir adet soğanı tavaya ilave edin ve soteleyin. Mantarları da ince ince doğradıktan sonra tavaya ekleyin. Mantarlar iyice pişene kadar kavurmaya devam edin. Ardından kremayı ilave edin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

Not: Cheddar sos kullanmadığımız için ikinci katta mantar sosu döküldükten sonra üzerine rendelenmiş eski ya da kaşar peyniri kullanmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder