250 gr patates
150 gr bonfile
20 gr közlenmiş kırmızıbiber püresi
40 gr dana füme (arzuya göre)
25 gr frenk soğan (taze soğan da olur)
30 gr ekşi krema (Büyük marketlerden temin edilebilir. Yoksa süzme yoğurt
50 gr mantar sos
Bir gece öncesinden yağsız bonfile; sarımsak
Mantar sos tarifi: Tencereye sıvı yağ dökün. Yarım ay şeklinde doğranmış bir adet soğanı tavaya ilave edin ve soteleyin. Mantarları da ince ince doğradıktan sonra tavaya ekleyin. Mantarlar iyice pişene kadar kavurmaya devam edin. Ardından kremayı ilave edin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Not: Cheddar sos kullanmadığımız için ikinci katta mantar sosu döküldükten sonra üzerine rendelenmiş eski ya da kaşar peyniri kullanmanızı tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder